Što kažu glazbenici

Kategorija: /

ADAM SEMIJALAC /Bebe na vole/: Publika je stvarno bila dobra. Iznenadio me, zapravo, generacijski presjek - od 16 do 66. Dobro je vidjeti da kod mladih postoji interes za blues. Odmah sam počeo zamišljati koja bi idila da bila da svako veće mjesto u Hrvatskoj ima prostor i događanja ovog tipa. U svakom slučaju, interes publike nije ono što je upitno. Odlično zamišljen i odrađen festival. U Zagrebu još nisam prisustvovao tako dobro organiziranom i izrealiziranom festivalu. Bez obzira na glazbeni žanr. U Hrvatskoj je inače odnos organizatora prema domaćim izvođačima loš. Ili se ponašaju kao da si došao nepozvan ili je frka oko isplate. Ne kažem uvijek, ali bilo je dosta situacija. Svaka vam čast na organizaciji. Želim Vam da se razvijete u festival koji će u skoroj budućnosti biti u mogućnosti dovesti i neka etablirana imena bluesa! Na primjer totalno mogu zamisliti Robert Craya, K.M. Williamsa ili Seasick Stevea u MKC županja!!!! Mislim da je najbolje od svega bilo to što nisam imao osjećaj da sam na festivalu, vec na druženju sličnomisljenika i ljubitelja odlične glazbe. Sjediti u sobi sa kolegama i raznih krajeva HR je zapravo genijalno. Shvatiš da nas sve pere isti entuzijazam, isti problemi, ista ljubav za bluesom..... S obzirom na moj nastup i spontani jam sa Bojanom /Green Bullet/ te dida Verom, vidim mogućnosti za neke nove glazbene suradnje. Sve u svemu, oduševljen sam klubom. Prostor podjseća na zagrebački KSET s tim da je galerija puno veća te prostor puno bolje podnosi živu svirku. Nadam se da se vidimo dogodine!

BOJAN BIŽIĆBOJAN BIŽIĆ /The Green Bullet/: „Sugarcube No2 blues festival pokazao je da barem na blues-rock sceni Lijepe naše ne postoji pojam „Metropola". Naime, ambijent, publika, tehnička podrška, organizator, svaki element ponaosob i svi zajedno bili su na vrhunskoj razini za ovakav tih glazbenog događaja što se rijetko može vidjeti u Zgb ili dr. tzv. velikim gradovima.Tomo i ekipa učinili su sve da Sugarcube opravda naziv – festival. Nadam se da je i publika uživala u različitim stilovima koji su im dva dana prezentirani u prostoru OKC-a, a Slavonci su još jednom potvdili da su najbolja ekipa za tulum. Kratki komentar ostalih bendova – Bebe na Vole (napokon mogu reći da Hrvatska u Adamu ima pravog delta majstora, Black Cat Bone – malo sam ih slušao zbog povratka u Zgb, ali ukratko – mladi i veseli, dobar bend. Akustik 6 i Small House su bili drugi dan, ali poznajem ekipu i znam da je svirka bila prava. Nadam se da će SCbf ostati tradicija, u, kako to reče Stipe, Mississippijevskoj ravnici Slavonije"

PREDRAG LOVRINČEVIĆ /Harpoon Blues Band/:  "Kada bi u jednoj riječi pokušali sažeti naš kompletan doživljaj drugog po redu Sugarcube Blues festivala, prvo što se nameče je riječ PREDOBRO ! Nisu ovdje slučajno velika slova i uskličnik, jer jedino tako možemo opisati naše doživljaje tijekom dva dana koliko je trajao ovaj, iskreno se nadamo, tradicionalan festival, koji će se vrlo brzo upisati u sam vrh zbivanja u blues glazbi u Hrvatskoj, a možda i šire. Neki od nas su prisustvovali i lanjskom, prvom festivalu, tako da argumentirano možemo reće da je drugi Sugarcube preskočio ne samo jednu, več pet, šest a možda i više stepenica u svojem evolutivnom procesu. Naše oduševljenje je jednako i kad govorimo o, za nas Dalmatince, egzotici i ljepoti Županje, samoj organizaciji, smještaju glazbenika, prostoru kluba kojeg se ne bi posramio ni jedan Chicago ili Memphis,pomnom odabiru i rasporedu bandova koji je napravljen sa istančanim osječajem za tempo i dinamiku jednog kvalitetnog festivala,...Niz je tih sitnica kojih se čovjek ne može sjetiti, ali jedno je sigurno: bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast biti dijelom drugog po redu Sugarcube Blues Festivala!"

STIPE SUBAŠIĆ /Small House Brown/: Stipe: "Sigurno jedan od najboljih i najgostoljubivijih festivala na kojem sam sudjelovao. Slavonci vole i osjete blues. Je li to zbog ravnice, močvara ili jezera, ne znam, ali postoji bliska veza s američkim jugom, Mississipijem, Alabamom,.....odakle nam blues i dolazi. Možda sam subjektivan jer sam rođeni đakovčanin i ljubitelj i izvođač bluesa pa svaki dolazak s bendom u Slavoniju proživljavam duboko tako da nekad izgorim u temperaturi( što ste mogli primijetiti prije nastupa). Gledajući goste i glazbenike te subote u ugodnoj atmosferi, čovjek doista da sve od sebe posebno u prostoru kao što je vaš. Moram priznati da je sigurno najbolji u Hrvatskoj za klupske svirke. Svi smo zajedno napravili što je trebalo te večeri ( mi koncert, a vi čobanac) i siguran sam da nikog nismo ostavili ravnodušnim. Tko zna što nas čeka na idućem festivalu u Županji!"