5TH SUGAR CUBE BLUES FEST

Kategorija: /

Održan 24./25.09.2010.


MUNGOS BROTHERS BLUES BAND Velikogorički Mungos Brothers Blues Band u svojoj 30-godišnjoj povijesti stekao je odanost brojnih ljubitelja bluesa, a u to vrijeme u bendu je zasvirao velik broj vrhunskih glazbenika, od kojih su mnogi upravo zahvaljujući Mungosima ušli u svijet glazbe, poglavito bluesa, te od prvih akorda napredovali do vještine sviranja kojom mnogi od njih danas grade glazbene karijere diljem svijeta. 
Okosnicu banda čini Dražen Mišerić – Mungos (vokal, gitara). Virtuozna interpretacija pjesama od muzičara kao što su SRV, Jimmi Handrix, E.Clapton, Freddie King i sl. ostavila je bez daha prisutnu publiku na festivalu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HARPOON BLUES BAND, Split   U ovoj postavi HARPOON BLUES BAND je napokon kompletiran. Zašto baš to ime, pitate se? Harmonika (harp) kao jedan od simbola bluesa i instrument koji među ostalim tvori prepoznatljivost zvuka banda , morski prizvuk u nazivu, a u konačnici, iskren i direktan pristup bluesu, koji je svim članovima HARPOON BLUES BANDA duboko ispod kože. Origanalan pristup i izvedba poznatih blues standarda i vlastitih autorskih uradaka vrijedni su pažnje bluz publike. Svi članovi benda su odlični instrumentalisti, a spontana improvizacija je nezaobilazni temelj svake izvedbe.

BLUES ON ...

 

 

 

 

 

B AND THE BOPS , Zagreb / Rockabily sastav na blues festivalu pokazao se kao pun pogodak. Repertoarom iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća predstavili su svoje sviračke sposobnosti u najboljem svjetlu. Osvježenje za uši posjetitelja i lagani glazbeni presjek prije nastupa nositelja druge večeri festivala.

 

 

 

 

 

 

 

 

ROBERT JOHNSON'S BACKBONE Poznata ekipa svira u bendu, Mario Žuvela - kontrabas, Krešo Oremuš - Harp,  vokal u bendu je rođeni amerikanac Robert Lon Johnson. Dinamična svirka i zanimljiv scenski nastup s nezaobilaznim elemetima humora su prepoznatljivost ove ekipe.