6TH SUGAR CUBE BLUES FEST

Kategorija: /

BEBE NA VOLE /Adam Semijalac/ je već nastupio na 2nd SCBF 2007 godine. "One man" band izvodi bluz onako kako to radi ekipa s američkog kontinenta. Nevjerovatan i autentičan zvuk u kombinaciji s odličnim sviranjem su neke od osobina ovog vrsnog muzičara. Muziciranje kakvo proizvodi Adam nije moguće bez dobrog poznavanja bluz glazbe. Originalna vokalna izvedna i performing na stejđu s dodatkom sve prisutnog protesta protiv trulog kapitalizma i vladajuće kaste koji se ističe i u njegovim autorskim pjesmama neizostavni su elementi koji i čine tematiku njegovih pjesama. Po mišljenu mnogih a i vlatitome, mislim da je jedini originalni i iskreni bluz autor s ovoga podneblja balkana.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LULA MIRA Zagrebački klubski bend. Inspirirani zvukom Alman Brothers Banda, Gov't Mule i sličnih izvođača prvi puta gostuju na festivalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CROSSROAD BLUES BAND Makedonija, Prilep. Frontmen benda Aleksandar Dvorčanec - Sale i njegova ekipa su već postali naši prijatelji i možemo reći domaći bend. Do sada tri puta svirali u Županji, jednom na festivalu i dvije svirke odradili kod Buleta i Kone u OKCU. Što reći za svirku osim sve najbolje. Odličan repertoar u kojemu ima i njihovih autorskih pjesama i način izvedbe ih svrstava u sam vrh bluz bendova s ovog područja. Hvala prijateljima.

 

 

 

 

 

 

GRUHAK, Dubrovnik. Vrhunski rock sastav čiji se repertoar bazira na izvedbama pjesama Led Zeppelin, Joe Cocker, The Who, Jimmi Hendrix, AC/DC i sl. benvova, ostavili su bez daha sve prisutne kvalitetom sviranja. Počevši od vokala, koji se u jednom momentu vokalno preobrazi u Planta, a u drugom momentu u Cockera, preko gitariste čija virtuoznost i briljantna točnost podsjeća na same gitariste čije pjesme i svira, pa sve do ritam sekcije, gdje se čuje da su bubnjar i basista jedno tijelo.