BLUESTRIP

Kategorija: /

 

Fran Jurlina (bubnjevi),

Boris Janković - Baky (bas-gitara),

Moreno Pletikosić (klavijature),

Mario Papić (producent sastava, gitarist i vokal)

Bend osnovan 2000.g.kada počinje sa svojim svirkama u sklopu kojih izvodi rock i blues standarde.2002.g.band snima svoj prvi autorski singl "Putujem u snu" za kojeg je napravljen i video spot.U međuvremenu svira se po klubovima i pubovima diljem Hrvatske.2004. g.band objelodanjuje još dva singla "Pjevaj na sav glas" i "Trouble".Za "Pjevaj na sav glas" također je snimljen video uradak,i ovaj put u režiji Marija Kanaet.2005.g.snimljen je singl “VOLI”.

Bluestrip zabavlja mnoštvo u sljedećem sastavu:MARIO PAPIĆ(gitara,vokal),IVAN BEKAVAC(gitara,usna harmonika),TOMISLAV DUVNJAK(bas gitara) i DRAGAN STOJKOVIĆ DADO(bubnjevi) te MORENO PLETIKOSIĆ (klavijature).2009.g. snimljen je singl “TAKE ME HIGHER” kao i popratni video uradak. BLUESTRIP nastavlja dalje sa svojim autorskim radom i svirkama u živo diljem Hrvatske. Krajem 2012. izlazi mini-CD “Bird on the wire”ispred izdavačke kuće ”SLUŠAJ NAJGLASNIJE”,a početkom 2014.g izlazi album pod naslovom “ BLUESTRIP I “pod izdavačkom kućom “BLUE PILOT” za kojeg je najavno krajem 2013. i napravljen  spot za pjesmu “Ne trebam blues”! U 4.mj.2014. band odlazi na mini turneju u London. Nakon više od godinu dana studijske stanke „Bluestrip“ se vraća  na scenu s novim singlom pod naslovom “Voli”.

Ovaj singl ujedno i najavljuje izlazak novog studijskog albuma, koji planiraju za sljedeću godinu. Tekst za pjesmu “Voli” napisao je Darko Šušovček, glazbu Mario Papić, aranžman je zajednički, a produkciju potpisuje Moreno Pletikosić. Bluestrip je nakon povratka s prošlogodišnje trodnevne turneje po Londonu doživio i temeljite izmjene članova benda, u temeljnoj ritam-sekciji, glavnog vokala, a i nedavno je sastav napustio dugogodišnji gitarist Ivan Bekavac. Na njegovo je mjesto došao mladi Valpovčanin Šime Jurlina. Uz njega, bend Bluestrip danas čini još i izvrsna temeljna ritam-sekcija: Fran Jurlina (bubnjevi), Boris Janković - Baky (bas-gitara), Moreno Pletikosić (klavijature) i producent sastava, gitarist i vokal Mario Papić.

https://www.facebook.com/Bluestrip-440421042743640/?fref=ts