Povijest festivala

Kategorija: /

1st SCBFPrvi bluz festival u Županji je održan 18.11.2006. godine, u restoranu Kristal na Šećerani(naselje). Isprovocirani nedostatkom kvalitetne glazbe i dobre klupske svirke u Županji ali i okolici, pokretanje takvog događaja bilo je jedino rješenje.

U to vrijeme jedini bluz festival se održavao u Pirovcu, a igrom slučaja prvi kontakt koji smo pronašli za nekakav bend, koji smo angažirali za nastup, bio je Predrag Lovrinčević poznatiji kao Lovre. Čovik koji radi i organizira baš Pirovački fest i svira u svojem bendu The Harpoon Blues Band. Ostalo je bilo lako. Skupila se ekipa od 5-6 bendova, između ostalih svoj dolazak je potvrdila i  Zdenka Kovačiček kraljica hrvatskog jazza i bluza. Zahvalni smo joj što se bez razmišljanja odazvala i podržala nas u radu. 
Između ostaliog nastupili su još  No name Blues Band (maribor), Two For Blues (zagreb), No Limits (zagreb), The Knuckleheads (vinkovci), Moonlight Drive (županja),The Black Cat Bone (split).

MISIJA FESTIVALA

U današnje vrijeme cajki i šund glazbe, komercijalnog  glazbenog smeća, korupcije i nepotizma čak i unutar glazbenih organizacija i  zajednica, ovakvi manji festivali, preciznije rečeno klupski festivali su više nego poželjni. Ovo je naš naćin u borbi protiv svega lošeg gore navedenog.

Cilj nam je od ovog za sada skromnog i malog festivala stvoriti ime i ponos promovirajući blues glazbu i domaće blues bendove.